Terapie Vampir (PRP) Brașov

Descoperă serviciul ArtMedica de terapie vampir (PRP), disponibil în Brașov.

Serviciile noastre garantează o îngrijire de specialitate, planuri de tratament personalizate și un mediu confortabil și primitor.

Serviciul de terapie vampir (PRP) oferit de ArtMedica în Brașov

Ce este terapia vampir (PRP)?

Terapia vampir sau PRP (platelet rich plasma) reprezintă o procedură dermatologică minim invazivă, prin care plasma proprie, bogată în trombocite și factori de creștere, este injectată în piele pentru a stimula regenerarea celulară la acest nivel.

Care sunt beneficiile terapiei vampir (PRP)?

Terapia vampir este extrem de ofertantă în ceea ce privește beneficiile pe care le aduce, cele mai importante dintre acestea fiind:

  • Rejuvenarea pielii: în acest scop, aportul pe care îl aduce PRP este îmbunătățirea tonusului pielii, estomparea ridurilor și liniilor fine, luminozitate și uniformizarea pigmentului și texturii pielii.
  • Tratamentul cicatricilor: prin stimularea sintezei de colagen, terapia vampir produce un efect de umplere a cicatricilor atrofice, cum sunt de exemplu cele post acneice.
  • Tratamentul alopeciei: injectarea plasmei bogate în trombocite la nivelul scalpului stimulează regenerarea mai rapidă a foliculilor piloși, motiv pentru care PRP poate contribui semnificativ la redensificarea podoabei capilare.
  • Vindecarea mai rapidă: conținutul său bogat în proteine și factori de creștere, face ca injectarea PRP în zone lezate să contribuie semnificativ la accelerarea procesului natural de vindecare și la reducerea timpul de recuperare.
Procesul de desfășurare al terapiei vampir în cadrul clinicii ArtMedica

Cum se desfășoară terapia vampir la clinica ArtMedica?

Deși numele procedurii poate induce în eroare, terapia vampir este prietenoasă cu pacienții, deoarece este neinvazivă, rapidă și timpul de recuperare este minim. Iată cum decurge terapia vampir în clinica Artmedica:

  1. Consultația inițială: primul pas este evaluarea motivului pentru care pacientul se prezintă (cicatrici, alopecie, dorința de a obține un ten rejuvenat, etc). În urma obținerii istoricului medical și examinării clinice, medicul dermatolog stabilește un plan de tratament personalizat nevoilor pacientului.

  2. Recoltarea sângelui: se recoltează sângele venos de la nivelul plicii cotului, exact ca în cazul analizelor uzuale de laborator.

  3. Centrifugarea sângelui: ulterior, acesta este centrifugat la viteze mari într-un aparat special, pentru a se produce separarea plasmei de restul componentelor sanguine. Având o densitate mai mică, aceasta rămâne în porțiunea superioară a kit-ului, de unde poate fi extrasă cu ușurință.

  4. Pregătirea pacientului: pentru a minimiza disconfortul din timpul procedurii, se poate aplica anestezie locală sub formă de cremă pe zona ce urmează a fi tratată. Mai mult, tegumentul se dezinfectează riguros cu soluții antiseptice,ca înainte de orice procedură injectabilă.

  5. Livrarea plasmei în țesutul țintă: în funcție de particularitățile zonei care necesită tratament și ale pacientului, se pot utiliza mai multe protocoale. Ca principiu, plasma are nevoie de mici canale prin care să ajungă în tegument, iar acest lucru poate fi obținut prin diferite tehnici: prin injectare cu ajutorul unei seringi cu ace fine, prin microneedling sau prin tehnologie laser.

  6. Îngrijire post-tratament: la sfârșitul procedurii, pacientul primește instrucțiuni pentru acasă, cum ar fi aplicarea unei creme calmante și hidratante sau evitarea expunerii solare.

Îngrijire completă

Tehnologie de ultimă oră

Abordare personalizată

Experiență excepțională

Programează-te acum

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru stabilirea detaliilor programării solicitate

Programări ArtMedica Brașov

Programul clinicii:
Luni:9 – 16
Marți:9 – 19
Miercuri:9 – 19
Joi:9 – 19
Vineri:9 – 16
Sâmbătă:10 – 16
Duminică:închis