Injectare cu Botox Brașov

Descoperă servicii de injectare cu Botox în Brașov, oferite de către clinica ArtMedica.​

Injectarea de toxină botulinică, cunoscută popular drept “botox”, reprezintă la momentul actual tratamentul de referință pentru corectarea și reducerea ridurilor dinamice.

ArtMedica vă oferă acest serviciu de injectare a toxinei botulinice într-un cadru sigur și profesional.

Injectare Botox Brașov

Ce este injectarea cu botox (toxină botulinică)?

După cum sugerează numele procedurii, toxina botulinică este injectată în țesut cu scopul blocării semnalelor nervoase către mușchi, ceea ce duce la sistarea contracției acestora, fapt care se traduce în multiple beneficii pentru pacienți.

Cum te ajută injectarea toxinei botulinice?

Injectarea toxinei botulinice te poate ajuta în modurile următoare:

 • Corectarea ridurilor de expresie: când este injectat la nivelul musculaturii din etajul superior al feței, botoxul împiedică contracțiile repetitive care cauzează formarea ridurilor de expresie, cum ar fi liniile verticale dintre sprâncene (zona glabelei), cele orizontale de pe frunte, și ridurile perioculare așa zise “laba gâștii”.

 • Subțierea feței: injectarea de toxină botulinică la nivelul maseterilor conferă un aspect mai feminin, obținut prin relaxarea acestor mușchi implicați în masticație. În consecință, prin lipsa activității sale, musculatura îți va diminua treptat volumul, rezultând astfel un contur facial redefinit, cu subțierea feței. Această procedură este ideală pentru persoanele care doresc să obțină o față mai subțire și mai definită, fără a se supune unei intervenții chirurgicale.

 • Corectarea ridurilor din zona gâtului (“Nefertiti lift”): prin injectarea de toxină botulinică la nivelul mușchiului platisma se obține relaxarea, sau paralizia temporară a acestuia. Mușchiul platisma este destul de mare și este dispus pe partea anterioară a gâtului și în zona inferioară a feței. Cu trecerea timpului, acești mușchi puternici trag în jos etajul inferior al feței, conferindu-i un aspect ridat, tern și lăsat. Injectarea de botox în mușchiul platisma este o soluție noninvazivă și rapidă pentru îmbunătățirea calității și aspectului pielii din această zonă.

 • Tratamentul hiperhidrozei (transpirației excesive): transpirația în exces la nivelul axilelor, palmelor și tălpilor poate fi o reală problemă care duce la scăderea calității vieții. Aceasta se poate corecta prin injectarea localizată de toxină botulinică în zonele afectate. Botoxul injectat în palme, tălpi sau axile acționează prin inhibarea eliberării de acetilcolină, mediatorul responsabil de activarea glandelor sudoripare, împiedicând astfel producerea sudorației.

Beneficiile injectarii cu botox
Cum decurge injectarea cu botox la ArtMedica

Cum se desfășoară procedura de injectarea cu botox în clinica ArtMedica?

La Clinica ArtMedica, procedura de injectare a toxinei botulinice este realizată cu profesionalism, tehnici de injectare bine puse la punct și grijă din partea medicilor, pentru a asigura cele mai bune rezultate estetice și siguranța pacienților.

Pe scurt, iată cum decurge o vizită pentru această procedură în clinica Artmedica:

 1. Evaluarea inițială: Înainte de orice procedură efectuată în clinică, are loc o consultație preliminară. În timpul acesteia, pe baza istoricului medical și examinării clinice, medicul evaluează nevoile pacientului și îi prezintă acestuia beneficiile și riscurile injectării de toxină botulinică.
 2. Pregătirea pacientului: În funcție de zona aleasă, medicul va efectua diferite marcaje bazate pe mimica pacientului, pentru a stabili punctele de injectare. În unele cazuri, dacă este vorba de o zonă mai sensibilă, sau pentru a maximiza confortul pacienților, se poate aplica o cremă anestezică înainte de efectuarea injectării.
 3. Injectarea propriu-zisă: Medicul injector folosește o seringă prevăzută cu un ac foarte fin pentru a livra toxina botulinică în mușchii țintă. Procedura durează între 10 și 30 de minute, în funcție de numărul de zone care necesită a fi tratate. Medicii clinicii Artmedica realizează injectările cu precizie, pentru a asigura distribuția uniformă a toxinei botulinice și pentru a evita orice efecte nedorite, cum ar fi asimetriile faciale sau ptoza (căderea) pleoapelor.
 4. Îngrijirea post tratament: Injectarea de toxină botulinică vine cu avantajul unei recuperări rapide, cu reluarea imediată a activităților zilnice. Însă, sunt câteva măsuri pe care medicii clinicii le recomandă pacienților pentru acasă, cu scopul evitării unor posibile efecte nedorite și pentru a maximiza beneficiile aduse de botox.
 5. Monitorizarea rezultatelor: În funcție de zona tratată și de tipul toxinei botulinice alese, rezultatele pot apărea între 2-7 zile post injectare. Pentru a se asigura de cel mai bun rezultat, se poate programa o ședință de reevaluare la 2 săptămâni. Dacă este necesar, pot fi aduse ajustări suplimentare pentru un rezultat optim.

Alte Informații Utile Despre Injectarea cu Botox

În cadrul Clinicii ArtMedica, procedura de injectare a toxinei botulinice este un proces bine structurat și sigur, menit să ofere pacienților rezultate remarcabile, dar naturale. La Artmedica, ne asigurăm că fiecare vizită în clinică este o experiență pozitivă, deoarece mizăm pe o atenție deosebită la detalii, cu focus pe siguranța și satisfacția pacienților.

 • Pe parcursul consultului, medicul întreabă despre prezența unor boli, alergii, medicația curentă și dacă au mai fost efectuate tratamente în sfera dermato-estetică.
 • Totodată, pacientul își exprimă dorințele și obiectivele estetice, iar în urma evaluării clinice, medicul stabilește dacă este un candidat potrivit pentru această procedură și stabilește un plan de tratament personalizat.
 • Spre exemplu, pentru tratarea etajului superior al feței cu toxină botulinică, pacientul va fi rugat să se încrunte, să se mire sau să zâmbească pentru a evalua dinamica musculaturii și a
  Un alt moment important, pe care medicii clinicii ArtMedica pun mare preț, este partea de dezinfectare a tegumentelor, pentru a minimiza orice potențial risc infecțios.
 • Astfel, post injectare în zona superioară a feței, pentru a preveni migrarea neurotoxinei în zone nedorite, medicii clinicii recomandă pacienților evitarea aplecărilor, a masajului facial și a statului întins în primele ore și evitarea activităților fizice, și saunei pentru câteva zile.

Îngrijire completă

Tehnologie de ultimă oră

Abordare personalizată

Experiență excepțională

Programează-te acum

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru stabilirea detaliilor programării solicitate

Programări ArtMedica Brașov

Programul clinicii:
Luni:9 – 16
Marți:9 – 19
Miercuri:9 – 19
Joi:9 – 19
Vineri:9 – 16
Sâmbătă:10 – 16
Duminică:închis