Injectare intralezională de corticoizi Brașov

Descoperă serviciile de injectare intralezională de corticoizi oferite de către clinica ArtMedica în Brașov.​

Clinica ArtMedica vă oferă acest serviciu în deplină siguranță. Medicii noștri dermatologi sunt mereu pregătiți să vă ajute cu cele mai bune opțiuni de tratament.

Servicii de injectare intralezională de corticoizi în Brașov

Ce este injectarea intralezională de corticoizi?

Injectarea intralezională de corticoizi presupune administrarea directă a unui corticosteroid în leziunile cutanate sau în țesutul subiacent afectat. Scopul procedurii este acela de a reduce inflamația locală și de a ameliora anumite simptome (senzația de mâncărime, durere, tumefacție, roșeață).

Ce este un corticoid?

Corticoizii cunoscuți și sub numele de corticosteroizi, sunt hormoni steroizi produși natural în corpul uman de glanda suprarenală. Acești hormoni sunt implicați într-o varietate de procese fiziologice în organism și au diverse efecte asupra metabolismului, imunității și inflamației.

Dermatocorticoizii sunt varianta sintetică a acestor hormon, fiini utilizați pe scară largă în dermatologie pentru a ameliora inflamația și simptomele diferitelor afecțiuni ale pielii.

Un exemplu comun de dermatocorticoid injectabil este triamcinolonul acetonid, un corticosteroid cu potență medie. Triamcinolonul acetonid este administrat sub formă de injecție direct în leziunea cutanată sau în jurul acesteia, iar efectele sale antiinflamatoare se manifestă local în zona injectată.

În ce afecțiuni se realizează injectarea intralezională a corticoizilor?

Pentru următoarele afecțiuni se realizează injectarea intralezională a corticoizilor:

 • Alopecia areata
 • Cicatrici hipertrofice sau keloide
 • Leziuni nodulo-chistice de acnee
 • Lupus eritematos discoid (cronic)
 • Granulom inelar
 • Lichen plan hipertrofic
 • Necrobioză lipoidică

Care sunt beneficiile injectării intralezionale de corticoizi?

Beneficiile injectării intralezionale de corticoizi sunt următoarele:

 • Reducerea inflamației: corticoizii intralezionali acționează rapid pentru a reduce inflamația locală, ceea ce poate duce la îmbunătățirea aspectului unor leziuni și ameliorarea simptomelor precum roșeața, mâncărimea și durerea. Prin scăderea inflamației și reducerea activității bolilor de piele, aceștia produc multiple efecte benefice: aplatiarea cicatricilor keloide, vindecarea mai rapidă și scăderea durerii în cazul leziunilor de acnee chistică, stimularea creșterii părului în alopecia areata, etc.
 • Tratarea leziunilor localizate: injecțiile cu corticoizi sunt eficiente în tratarea rapidă și target-ată a unor leziuni precum keloizii, leziunile de lichen plan, nodulii inflamatori, etc, fără a afecta întregul corp.
 • Evitarea efectelor secundare sistemice: utilizarea locală a corticoizilor intralezionali poate minimiza riscul de efecte secundare sistemice asociate cu administrarea orală, intravenoasă sau intramusculară a acestora. Astfel se îmbină perfect eficiența și tolerabilitatea.
Procesul injectării intralezionale de corticoizi la clinica ArtMedica

Cum se desfășoară injectarea intralezională de corticoizi în clinica ArtMedica?

În clinica Artmedica, fiecare procedură de injectare este riguroasă și urmărește mai mulți pași:

 1. Evaluarea medicală: înainte de a efectua injectarea propriu-zisă, medicul dermatolog va evalua afecțiunea pielii și va determina dacă injecția cu corticoizi este cea mai potrivită opțiune de tratament. Totodată, se va stabili planul de tratament personalizat și se vor explica pacientului toate măsurile pe care va trebui să le adopte pentru a avea un management eficient al patologiei de care suferă.
 2. Pregătirea pielii: zona în care se va efectua injectarea va fi curățată riguros cu soluție antiseptică. În unele cazuri, de exemplu pe zonele alopecice de pe scalp, sau pe o cicatrice hipertrofică poate fi aplicată o cremă anestezică pentru a reduce disconfortul.
 3. Tehnica de injectare: medicul va folosi o seringă prevăzută cu un ac cât mai subțire pentru a livra corticoidul în leziune/piele cu disconfort minim.
 4. Monitorizarea post-tratament: după injectare, pacientul va primi indicații post-procedură pentru acasă și va fi instruit să monitorizeze orice potențială reacție adversă.

Îngrijire completă

Tehnologie de ultimă oră

Abordare personalizată

Experiență excepțională

Programează-te acum

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru stabilirea detaliilor programării solicitate

Programări ArtMedica Brașov

Programul clinicii:
Luni:9 – 16
Marți:9 – 19
Miercuri:9 – 19
Joi:9 – 19
Vineri:9 – 16
Sâmbătă:10 – 16
Duminică:închis