Dermatoscopie Brașov

Descoperă servicii de dermatoscopie în Brașov, oferite de către clinica ArtMedica.​

ArtMedica vă oferă această metodă de evaluare la un grad ridicat de calitate, dermatoscoapele clinicii noastre fiind de ultimă generație.

Serviciu de dermatoscopie în Brașov

Ce este dermatoscopia?

Dermatoscopia este o metodă de evaluare non-invazivă, nedureroasă și rapidă a leziunilor cutanate. Dermatoscopia este extrem de utilă în practica dermatologică, deoarece prin intermediul acesteia, medicii pot observa leziunile pielii în detaliu și pot analiza caracteristicile acestora care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Astfel, în baza unor criterii clare, se poate face diferența între diferite tipuri de leziuni, de exemplu între o aluniță și cancer de piele. Nu de puține ori, dermatoscopia salvează vieți.

Care sunt beneficiile dermatoscopiei?

Câteva dintre beneficiile dermatoscopiei sunt următoarele:

  • Diferențierea leziunilor cutanate: dermatoscopia este o examinare care poate face diferența între o leziunie benignă (noncanceroasă) și una malignă (canceroasă) într-un mod complet noninvaziv și confortabil pentru pacient. Mai mult decât atât, noile studii clinice atestă avantajul utilizării dermatoscopiei în practica dermatologică curentă, pentru orice patologie a pielii, unghiilor, părului și mucoaselor (inflamatorie, infecțioasă, tumorală, etc).

  • Monitorizarea nevilor (alunițelor): cel mai mare avantaj al dermatoscopiei constă în posibilitatea de înregistrare a examinărilor ca poză, fapt ce permite compararea în timp a aspectului unei alunițe. Prin compararea imaginilor dermatoscopice obținute în diferite momente, medicul poate observa evoluția alunițelor, modificările în timp ale acestora, inclusiv apariția de leziuni noi. Astfel, o potențială transformare a alunițelor în cancer de piele poate fi identificată precoce, cu prospecte mult mai bune pentru pacient.

  • Detectarea precoce a cancerelor de piele: dermatoscopia facilitează identificarea caracteristicilor specifice asociate cu leziunile cutanate suspecte, cum ar fi rețele asimetrice de pigment, ulcerație, variații de culoare în cadrul aceleiași leziuni, rețele vasculare modificate, etc.

  • Evitarea biopsiilor cutanate inutile: prin intermediul dermatoscopiei, medicul poate evalua mai precis leziunile cutanate și poate lua decizii mai informate în ceea ce privește necesitatea unei biopsii. Prin urmare, se reduce numărul de biopsii inutile și se minimizează astfel anxietatea și disconfortul pacientului.

În ansamblu, examinarea dermatoscopică este o procedură extrem de importantă în evaluarea și gestionarea leziunilor cutanate și a afecțiunilor dermatologice. Aceasta permite medicului dermatolog să ofere o îngrijire personalizată și eficientă pacientului, în timp ce acesta nu resimte niciun disconfort.

Cum decurge o evaluare dermatoscopică în clinica ArtMedica?

În clinica Artmedica punem mare preț pe calitatea îngrijirii pacienților, motiv pentru care dermatoscopia este o metodă de evaluare intens practicată de medicii clinicii, iar dermatoscoapele utilizate sunt de ultimă generație.

Iată cum decurge o examinare dermatoscopică în clinica Artmedica:

  1. Anamneza: o discuție despre motivele prezentării și istoricului medical

  2. Evaluarea clinică generală: examinarea generală a pielii, a părului și a unghiilor cu ochiul liber, cu focusul pe problema actuală a pacientului

  3. Evaluarea dermatoscopică propriu-zisă: cu ajutorul dermatoscopului, un dispozitiv optic care mărește, specializat pentru examinarea pielii, medicul va examina fiecare leziune cutanată în detaliu. În baza configurației acesteia, leziunea va fi încadrată într-un anumit spectru de afecțiuni.

  4. Documentarea leziunilor: pe măsură ce medicul examinează leziunile cutanate, este posibil să facă fotografii sau să înregistreze imagini dermatoscopice pentru a documenta aspectele relevante ale fiecărei formațiuni. Scopul este acela de a permite monitorizarea ulterioară a evoluției acestora.

  5. Recomandări și plan de tratament: în funcție de constatările examinării clinice și dermatoscopice împreună cu istoricul medical al pacientului, medicul va face recomandări privind gestionarea leziunilor cutanate, care pot include monitorizarea regulată, efectuarea de biopsii cutanate sau alte intervenții terapeutice chirurgicale sau nechirurgicale.

Îngrijire completă

Tehnologie de ultimă oră

Abordare personalizată

Experiență excepțională

Programează-te acum

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru stabilirea detaliilor programării solicitate

Programări ArtMedica Brașov

Programul clinicii:
Luni:9 – 16
Marți:9 – 19
Miercuri:9 – 19
Joi:9 – 19
Vineri:9 – 16
Sâmbătă:10 – 16
Duminică:închis