Excizie Alunițe Brașov

Descoperă serviciul de excizie a alunițelor oferit de clinica ArtMedica, disponibil în Brașov.

Această intervenție chirurgicală este realizată de medicii dermatologi ArtMedica într-un mediu steril și sigur.

Serviciul de excizie alunițe oferit de ArtMedica în Brașov

Ce este procedura de excizie a alunițelor?

Excizia alunițelor, în termeni medicali “nevi”, presupune o intervenție chirurgicală efectuată de medicul dermatolog sau chirurg plastician pentru îndepărtarea unei leziuni cu potențial crescut de transformare în melanom sau care este inestetică pentru pacient.

Când este cazul să excizăm alunițele (nevii)?

Există 3 astfel de situații în care o aluniță are indicație de excizie chirurgicală:

 1. Este suspectă din punct de vedere clinic și dermatoscopic. Adică, este asimetrică, prezintă mai multe culori, are o margine neregulată sau are o creștere mai rapidă în ultima vreme.
 2. Este constant traumatizată prin vestimentație sau în timpul activităților zilnice, fiind astfel susținut un proces inflamator cronic.
 3. Deranjează din punct de vedere estetic prim prisma localizării sau prezenței firelor de păr.
Când ar trebuie excizată o aluniță?

Cum se desfășoară excizia unei alunițe în clinica Artmedica?

Procesul de excizie a unei alunițe din cadrul clinicii ArtMedica se desfășoară astfel:

 1. Consultația inițială: în cadrul căreia medicul dermatolog analizează clinic și dermatoscopic întreaga suprafață corporală. Acesta stabilește dacă este necesară excizia uneia sau a mai multor alunițe și explică pacientului modul în care va decurge excizia chirurgicală. Totodată, pacientul primește instrucțiuni cu privire la ce este permis sau interzis înainte de intervenție, cum ar fi evitarea fumatului, consumului de alcool sau întreruperea anumitor medicamente.
 2. Pregătirea preoperatorie: Dezinfecția tegumentelor – zona în care urmează a fi efectuată intervenția este dezinfectată riguros cu soluții antiseptice și este izolată cu un câmp steril +
  Anestezia locală – se practică anestezia locală injectabilă a tegumentului adiacent aluniței de excizat.
 3. Excizia aluniței: se realizează cu bisturiul și se îndepărtează atât alunița, cât și câțiva milimetri de țesut sănătos din jur pentru a se asigura excizia completă, cu margini de siguranță. Defectul postoperator este rezolvat prin aplicarea firelor de sutură. Ulterior, plaga este din nou dezinfectată și se aplică un pansament steril.
 4. Examenul histopatologic: piesa de excizie este fixată în formaldehidă și este trimisă într-un serviciu de Anatomie Patologică pentru evaluare histopatologică, în cadrul căreia se stabilește natura benignă sau malignă a leziunii, sau tipul detaliat al acesteia.
 5. Îngrijirea postoperatorie: pacientul primește instrucțiuni despre îngrijirea corespunzătoare a plăgii postoperatorii la domiciliu.
 6. Controlul medical postoperator: consultația de control are loc pentru suprimarea firelor de sutură (dacă sunt neresorbabile), pentru a verifica modul de vindecare al zonei în care a avut loc intervenția și pentru a discuta despre rezultatul histopatologic. În funcție de acesta, medicul stabilește o conduită ulterioară, care poate presupune monitorizare pe termen lung.

Îngrijire completă

Tehnologie de ultimă oră

Abordare personalizată

Experiență excepțională

Programează-te acum

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru stabilirea detaliilor programării solicitate

Programări ArtMedica Brașov

Programul clinicii:
Luni:9 – 16
Marți:9 – 19
Miercuri:9 – 19
Joi:9 – 19
Vineri:9 – 16
Sâmbătă:10 – 16
Duminică:închis