Chirurgie plastică și Reconstructivă Brașov

Descoperă servicii de chirurgie plastică și reconstructivă în Brașov, oferite de către ArtMedica.

ArtMedica oferă servicii avansate de chirurgie plastică și îngrijire estetică completă.

Aici te ajutăm să atingi aspectul dorit prin tehnici chirurgicale sigure și eficiente, într-un mediu sigur, confortabil și primitor.

Ce este chirurgia plastică?

Chirurgia plastică este o specialitate chirurgicală care implică restaurarea, reconstrucția sau modificarea unor structuri ale corpului uman. Aceasta poate fi împărțită în două categorii principale: chirurgie reconstructivă și chirurgie estetică.

Care sunt avantajele chirurgiei plastice și reconstructive?

Avantajele chirurgiei plastice și reconstructive sunt reconstrucția, repararea sau îmbunătățirea aspectului și funcției corpului.

Chirurgia plastică, estetică și microchirurgia reconstructivă cuprind atât proceduri chirurgicale reconstructive, cât și cosmetice, abordând o gamă largă de preocupări estetice și funcționale.

La ArtMedica oferim servicii de chirurgie plastică de tip ambulator, ceea ce înseamnă că procedurile noastre se efectuează cu anestezie locală, iar pacienții noștri se întorc acasă în aceeași zi.

Indiferent dacă dorești să elimini o aluniță sau să scapi de excesul de piele de la nivelul pleoapelor, chirurgia plastică îți poate veni în ajutor.

Ce intervenții de chirurgie plastică puteți urma în clinica Artmedica?

Următoarele intervenții de chirurgie plastică sunt disponibile la clinica ArtMedica:

 • Excizia chirurgicală a nevilor (alunițelor): Această procedură implică îndepărtarea chirurgicală a unei alunițe din motive cosmetice sau medicale.
 • Excizia chirurgicală a tumorilor cutanate benigne (chist, lipom) și maligne
 • Excizia unghiei încarnate: Această afecțiune dureroasă apare atunci când unghia crește în pielea din jur. În acest caz se efectuează o intervenție chirurgicală minoră pentru a îndepărta porțiunea încarnată a unghiei, înlăturând durerea și prevenind complicațiile ulterioare.
 • Blefaroplastia superioară/inferioară: Această procedură abordează pielea în exces a pleoapelor care poate cauza probleme funcționale sau cosmetice. În acest caz se îndepărtează excesul de piele, pentru a întineri aspectul ochilor și a reda un aspect mai tânăr și mai alert.
 • Decompresia tunelului carpian
 • Otoplastia
 • Revizia cicatricilor: Această procedură are ca scop îmbunătățirea aspectului cicatricilor rezultate din intervenții chirurgicale, răni sau afecțiuni ale pielii. Echipa noastră folosește tehnici chirurgicale avansate pentru a obține un rezultat mai plăcut din punct de vedere estetic.

Cum decurge o consultație de chirurgie plastică în clinica Artmedica?

Echipa medicală a clinicii Artmedica este extrem de riguroasă, motiv pentru care, în timpul consultației medicul chirurg plastician examinează atent pacienții și oferă acestora toate referințele necesare pentru a le facilita o decizie informată în vederea unei intervenții chirurgicale.

Iată care sunt pașii după care se desfășoară o consultație de chirurgie plastică în clinica Artmedica:

 1. Consultația inițială (discuția) – acesta este momentul în care pacientul întâlnește chirurgul plastician pentru a discuta despre nevoile și obiectivele sale, preocupările și așteptările legate de planul de tratament. Mai mult decât atât, medicul obține istoricul medical al pacientului și informații cu privire la posibile boli cronice sau tratamente pe care acesta le urmează și care pot impacta decizia medicală.
 2. Consultația inițială (evaluarea clinică) – medicul chirurg plastician evaluează starea generală de sănătate a pacientului și problema pentru care acesta s-a prezentat, în vederea determinării statusului de candidat adecvat pentru intervenția chirurgicală solicitată. Totodată, în funcție de particularitățile anatomice ale pacientului, în urma evaluării medicale, chirurgul plastician va alege tipul procedurii și abordul chirurgical, pentru a maximiza beneficiul funcțional și estetic al pacientului.
 3. Discuția despre procedură și riscuri – în cadrul acestui pas al consultației, chirurgul plastician va explica în detaliu procedura propusă, inclusiv tehnica chirurgicală, rezultatele așteptate și posibilele riscuri și complicații asociate. Acesta este momentul optim în care pacientul poate adresa întrebări și îți poate expune nelămuririle.
 4. Planificarea și programarea intervenției – dacă pacientul decide să fie realizată intervenția chirurgicală, va fi programată o dată pentru aceasta. În unele cazuri, la indicația medicului chirurg plastician, pot fi necesare anumite investigații suplimentare de laborator sau imagistice.
 5. Consiliere preoperatorie – la sfârșitul consultației inițiale, pacientul va primi instrucțiuni pentru acasă, specifice pregătirii preoperatorii, care pot include restricții alimentare sau cu privire la anumite medicamente. Pacientul primește și îndrumări privind igiena sau alte recomandări specifice procedurii pe care o va urma.
 6. Intervenția chirurgicală în sine – se va dezinfecta zona ce urmează a fi tratată, se va izola cu un câmp operator steril, se va aplica anestezie locală pentru un confort sporit al pacientului și se va efectua procedura per se. Ulterior, dacă este nevoie, se va sutura și se va aplica pansament. Acest pas este diferit în funcție de fiecare intervenție în parte. În cazul în care este îndepărtată o leziune cutanată sau subcutanată, aceasta va fi trimisă pentru rezultat histopatologic.
 7. Consiliere postoperatorie – pacientul va primi o serie de indicații pentru acasă, cu privire la gradul de mișcări/efort, alimentație, medicație, igienă, etc. Este crucial să se respecte îndrumările medicale pentru a asigura o recuperare adecvată și rezultate optime.
 8. Urmărire postoperatorie – după intervenția chirurgicală, pacientul va avea programată o serie de consultații de urmărire. Acestea au scopul de a monitoriza evoluția recuperării, rezultatul și pentru a discuta orice întrebări sau îngrijorări. Dacă este necesar, se vor schimba pansamente, suprima fire de sutură, înlătura tuburi de dren, se va discuta despre rezultatul unui eventuale evaluări histopatologice, etc.

De ce să alegi clinica ArtMedica?

Îți oferim 4 motive pentru care să alegi clinica ArtMedica:

 1. Expertiză: Echipa noastră de chirurgi plasticieni cu înaltă pregătire și experiență are un istoric dovedit de succes în efectuarea unei game largi de proceduri. Expertiza lor te asigură că primiți cele mai sigure și eficiente tratamente adaptate nevoilor și obiectivelor dumneavoastră unice.
 2. Îngrijire complexă: Pe lângă chirurgia plastică, clinica noastră oferă o gamă completă de servicii de dermatologie, estetică și laser, permițându-ne să oferim o îngrijire complexă pentru toate nevoile pielii.
 3. Tehnici avansate: Chirurgii noștri plastici sunt mereu la curent cu cele mai recente tehnici și tehnologii din domeniu. Astfel, ne asigurăm că pacienții noștri primesc cele mai avansate și eficiente tratamente disponibile.
 4. Abordare personalizată: înțelegem că obiectivele și preocupările fiecărui pacient sunt unice. Echipa noastră lucrează îndeaproape cu tine  pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care se aliniază cu dorințele și așteptările tale, oferind cele mai bune rezultate posibile.

Îngrijire completă

Tehnologie de ultimă oră

Abordare personalizată

Experiență excepțională

Programează-te acum

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru stabilirea detaliilor programării solicitate

Programări ArtMedica Brașov

Programul clinicii:
Luni:9 – 16
Marți:9 – 19
Miercuri:9 – 19
Joi:9 – 19
Vineri:9 – 16
Sâmbătă:10 – 16
Duminică:închis